TORTILJA SA PILETINOM I BATATOM

Sastojci za 4 tortilje: 1 šalica od jogurta mekog brašna pola praška za pecivo 1 žičica soli 1 žlica ulja 1 dcl toplog mlijeka Umijesite sve sastojke, podijelite na 4 loptice, svaku tanko razvaljajte u veličini tave i pecite sa jedne i druge strane bez ulja. Sastojci za piletinu: na ulju (ja sam koristila kokosovo)…

0 comments

BATAT NA SALATU

Skuhati batatu ljusci, oguliti, narezati i dodati octa, ulja, soli i luka. Za prvi put sam ga možete pomijesati sa krumpirom.

0 comments

SMOOTHIE OD MALINA

Sastojci: 60 grama malina 1 čaša soka naranče šaka špinata 1 banana 60 grama leda

0 comments

SLADOLED ILI VOĆNI JOGURT OD JAGODA ILI MALINA

30-40dag jagoda srednja banana dukatos jogurt ili bilo koji drugi obicni jogurt U blenderu smiksati i smrznuti ako zelite domavi sladoled ili odmah jesti kao domaci vocni jogurt! Savršeno!

0 comments

PUDING OD BATATA

Sastojci ½ kg batata, 2 jaja, 25 g maslaca, 50 ml mlijeka, 30 g  šećera, cimet u kori, 2 zvjezdasta anisa,  5 g mljevenog cimeta, 25 ml prošeka Mlijeko zagrijati s cimetom u kori. Ostaviti da se ohladi da cimet pusti aromu. Oprati batate i skuhati ih u vodi. Čačkalicom  provjeri kad su gotovi. Izvaditi…

0 comments

RIŽOTO OD BATATA

Dinstaš luk, papriku, mrkvu, karfiol, tikvice…(možeš staviti i malo slanine ili kobasice da dobije fini miris) na tu smjeru dodaš rižu i malo onako na suho prepži. Podli sa vodom ili još finije sa temeljcem za juhu… Dodaj batat narezan na kockice. Cijelo vrijeme miješaš da se ne zalijepi za tavu. Posoliš, možeš dodati lovorov…

0 comments

PUNJENI BATAT

Batat srednje veličine, najbolje pravilnog oblika, oguliš i izdubiš sredinu. Tu smjesu što si izdubio, nasjeckaš na sitne kockice. U tavi dinstaš luk,izdubljeni batat, papriku, mrhvu, karfiol, tikvice (sve što ti paše), dodaš kockice narezanih pilećih prsa i sve skupa dinstaš dok piletina nije skoro pa gotova. Tom smjesom puniš batate. Vrhnje za kuhanje pomiješati…

0 comments

PIRE OD BATATA I SAFT OD PILETINE

Pile razrežeš na dijelove, a još finije je samo pileća ili pureća prsa. Dinstas luk, malo papirke, mrkvu (i što god voliš još od povrća) dodaš piletinu i dinstaš dok ne bude kuhano. Odmah na početku dodaj senf, lovorov list, malo bijelog vina za aromu. Kada bude kuhano, a ako nije dovoljno gusto, u čašu…

0 comments

MUSAKA OD BATATA I PORILUKA

Poriluk nasjeckas na kolutiće debljine pola cm, do cm i kuhaš u slanoj vodi, pusti da kipi negdje 10 min. Zasebno na tavi ili na masti, ulju ili zdrava verzija kokosovo ulje (bez okusa i mirisa) predinstaš luk, možeš dodati malo slanine, kobasice da zamirisi, a ne moraš, i na to staviš procijeđeni poriluk. Dinstaš…

0 comments