Naše obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Prpić proglašeno je najboljim u Karlovačkoj županiji te među tri najbolja u Hrvatskoj!

Već generacijama živimo u selu Brežanima, koje se do 1948. godine zvalo Gliboki Brod. Brežani se nalaze blizu rijeke Kupe, 15 km od Karlovca odnosno oko 50 km od Zagreba te su vrlo ugodni za život. Svoj dom, imanje i zemlju napustili smo jedino kada smo na to bili primorani tijekom Domovinskog rata. Selo je bilo okupirano, a mi smo proveli dugih sedam godina u izbjeglištvu. Jedva smo dočekali oslobođenje kako bi se mogli vratiti domu.  Uz naporan rad i izuzetno jaku volju i želju, nije nam dugo trebalo da sve obnovimo te se ponovno počnemo baviti poljoprivredom.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo registrirali smo 2003. godine. Prvo smo krenuli sa sadnjom jagoda, a kroz 14 godina postojanja znatno smo proširili proizvodnju i danas uzgajamo mnoge poljoprivredne  kulture poput batata, graha, krumpira, tikvi, lubenica, paprike i kupusa te žitarice za domaće životinje.OPG Prpić vodi kćer Diana uz veliku pomoć majke Snježane, oca Vlade i bake Mare.

Obrađujemo 15 hektara zemlje, a od toga se polovica odnosi na ekološku proizvodnju. Ove godine smo povećali količinu zemlje koju obrađujemo za još 6 hektara, a vjerujem da će se ta brojka tokom ove godine još povećavati.  Potražnja je sve veća, a samim time javlja se i potreba za povećanjem proizvodnje.Uložen trud i visoku kvalitetu naših poljoprivrednih proizvoda prepoznala je i Karlovačka županija proglasivši naš OPG najboljim u županiji. Također, na državnoj ergeli Lipicanaca u Đakovu, između 19 natjecatelja OPG Prpić proglašen je među 3 najbolja u državi.

Često posjećujemo sajmove te se naši proizvodi mogu pronaći na glavnom trgu u Zagrebu na Sajmu zimnice, u Vrbovskom i Ivanić Gradu na Bučijadama, u Karlovcu u Obrtničkom šatoru za vrijeme trajanja Dana piva, a za vrijeme sezone jagoda obilazimo sajmove u Duga Resi, Slunju i Ogulinu.

Kvalitetu našeg ekološkog graha prepoznao je i poznati trgovački lanac, kompanija DM, koja izuzetno brine o kvaliteti svojih dobavljača te prednost daje prirodnim i ekološko uzgojenim namirnicama. Uspostavljena je kvalitetna suradnja te sa zadovoljstvom možemo priopćiti da se naš grah može pronaći na policama DM trgovina.

Svoje proizvode također prodajemo i u Finoteki – internet servisu za pretraživanje i kupnju domaćih prehrambenih proizvoda izravno od proizvođača.

Zahvaljujući plodnoj Pokupskoj dolini omogućeno nam je da se uspješno bavimo poljoprivredom cijeli život. Radimo s ljubavlju te ne možemo zamisliti bolju budućnost od života u našem selu Brežanima punom zajedništva i prijatelja.

Svi su naši plodovi uzgojeni  s pažnjom i predanošću, prodajemo ih ukusne i svježe, a narudžbe primamo svakodnevno.