Buy Now

Recepti

Inspiracija
varivo od jecmena kase i poriluka

Varivo od ječmene kaše i poriluka

Ovim receptom dobit ćete jedno lagano varivo, idealno za ove vruće dane,  koje Vaš želudac neće ni osjetiti, a obogatiti ćete organizam vitaminskom bombom… 🏆🌾

🥄 300g ječmene kaše

🥄 2 srednja poriluka

🥄 Miješano povrće za juhu (mrkva, celer, peršin)

🥄 Temeljac (može i bez njega, ali daje božanstven štih jelu)

🥄 2 luka

🥄 3 žlice ajvara

🥄 Za karameliziranje povrća: malo jabučnog octa i mala žlica smeđeg šećera

🥄 Sol, papar

🟠 Ječmenu kašu sam namočila jedno sat vremena prije u vrućoj vodi, kako bih smanjila vrijeme kuhanja, jer ćemo ga izgubiti na karameliziranju povrća

🟠 Na maslinovom ulju sam ubrzano karamelizirala sitno sjeckani luk, mrkvu, te korijen celera i peršina, cca pola sata, te dodala žlicu jabučnog octa, dinstala zajedno cca 5 minuta, zatim sam dodala čajnu žličicu smeđeg šećera i karamelizirala još jedno 5 minuta

🟠 Dodala sam ječmenu kašu, te dinstala sve na suho, zatim sam dodala temeljac i dolila vode da se kaša kuha

🟠 Nakon cca pola sata kuhanja dodala sam poriluk i 3 krumpira nasjeckana na kockice

🟠 Pred sami kraj sam dodala 3 velike žlice ajvara, posolila i malo popaprila

📍 Za ovo jelo vam ne treba zaprška niti dodatno zagušnjavanje jer ječam pusti svoju gustoću, isto kao i povrće koje smo stavili

P. S. Ukoliko preskočite korak karameliziranja povrća, ovo jelo gotovo je za 45 minuta 🥰❤️

Dobar tek ❤️🥄❤️