Ovim receptom dobit ćete jedno lagano varivo, idealno za ove vruće dane, koje Vaš želudac neće ni osjetiti, a obogatiti ćete organizam vitaminskom bombom… 🏆🌾
🥄 300g ječmene kaše
🥄 2 srednja poriluka
🥄 Miješano povrće za juhu (mrkva, celer, peršin)
🥄 Temeljac (može i bez njega, ali daje božanstven štih jelu)
🥄 2 luka
🥄 3 žlice ajvara
🥄 Za karameliziranje povrća: malo jabučnog octa i mala žlica smeđeg šećera
🥄 Sol, papar
🟠 Ječmenu kašu sam namočila jedno sat vremena prije u vrućoj vodi, kako bih smanjila vrijeme kuhanja, jer ćemo ga izgubiti na karameliziranju povrća
🟠 Na maslinovom ulju sam ubrzano karamelizirala sitno sjeckani luk, mrkvu, te korijen celera i peršina, cca pola sata, te dodala žlicu jabučnog octa, dinstala zajedno cca 5 minuta, zatim sam dodala čajnu žličicu smeđeg šećera i karamelizirala još jedno 5 minuta
🟠 Dodala sam ječmenu kašu, te dinstala sve na suho, zatim sam dodala temeljac i dolila vode da se kaša kuha
🟠 Nakon cca pola sata kuhanja dodala sam poriluk i 3 krumpira nasjeckana na kockice
🟠 Pred sami kraj sam dodala 3 velike žlice ajvara, posolila i malo popaprila
📍 Za ovo jelo vam ne treba zaprška niti dodatno zagušnjavanje jer ječam pusti svoju gustoću, isto kao i povrće koje smo stavili
P. S. Ukoliko preskočite korak karameliziranja povrća, ovo jelo gotovo je za 45 minuta 🥰❤️
Dobar tek ❤️🥄❤️