Danas nemojte razmišljati kako se ugrijati za ručak…. Recept za jedno brzo, a tako zdravo jelo nalazi se upravo ovdje 😍🥄🍲
Potrebni sastojci ✏️🗒️
🥄 0,5 kg butternut tikve (pola jedne)
🥄 200 gr crvene leće
🥄 litra vode ili povrtnog temeljca
🥄 glavica luka
🥄 2 srednje mrkve
🥄 2 češnja češnjaka
🥄 chilli u prahu
🥄 pola žličice kurkume
🥄 pola žličice slatke mljevene paprike
🥄 sol i papar
🥄 malo vrhnja za kuhanje (po želji)
🥄 bučine ili suncokretove sjemenke za posipanje
✏️ Butternut tikvu oguliti, prerezati na pola, očistiti od koštica te narezati na kockice. Staviti ih u zdjelu, dodati žlicu maslinovog ulja, sol i papar te izmiješati. Premjestiti ih u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje i peći 20-tak minuta dok tikva ne omekša
💡 Zbog ovog koraka, tikva će pustiti svu raskoš svoga okusa
✏️ Dok se tikva peče, luk i češnjak sitno nasjeckajte, mrkvu također na manje kolutiće. Na zagrijano maslinovo ulje stavite luk, posolite ga, pecite dok ne omekša, a potom dodajte češnjak i mrkvu. Sve zajedno dinstajte 10 minuta na laganoj vatri povemeno miješajući.
✏️ Dodajte chili, papriku i pečene komadiće tikve te dinstajte 1-2 minute da se svi sastojci prožmu. Dodajte vodu ili temeljac i crvenu leću. Kuhajte 15-20 minuta na laganoj vatri, malo otkriveno. Gustoću juhe odredite sami, ako želite rijeđu, dodajte još temeljca.
✏️ Juhu završite sa štapnim mikserom ili blenderom miksajući dok smjesa ne postane gusta i glatka. Začinite sa soli, paprom i kurkumom.
💡 Po juhi možete staviti malo bučinog ulja za potpuni doživljaj 🥇❤️
Dobar tek! 🙂