Sočne i slatke jagode!

Sa cvjetovima predivnim kao što je i njihov okus. Najdraže voće koje obožavmo jesti same, sa šlagom ili u kolačima.

Svake tri godine sadimo novi nasad jagoda na zdravoj i odmorenoj zemlji. Rezultat truda su jagode sočnog, zdravog i slatkog ploda, najfinije kad ih se ubere odmah na njivi, a najslađe dok su još okupane jutarnjom rosom. Svježe ubrane jagode vrlo brzo dođu do naših vjernih kupaca koji su prepoznali njihovu kvalitetu. Većinu jagoda prodajemo na štandu u centru Karlovca, a također surađujemo i sa voćarama.

Trenutno posađene sorte jagoda su DELY, ALBA, LIA, JOLY, LAETITIA.

Od jagoda izrađujemo fini džem zaslađen fruktozom i bez prisustva bijelog šećera.

Jagode su mirisno crveno voće, koje se prvi put spominjalo prije 2.000 godina. Osim što su izvrsnog okusa, jagode su izuzetno zdrave te mogu spriječiti nastanak raznih bolesti.

Elaginska kiselina je prisutna u crvenom voću i bobicama, uključujući maline, jagode, kupine i brusnice. Istraživanja su pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače

Jagode su četvrte po redu voća što se tiče razine antioksidansa. Antioksidasi imaju pozitivan učinak na neurodegenerativne bolesti jer sprječavaju prerano starenje moždanih stanica, a samim time pogoduju liječenju Alzheimerove bolest.

Jagode poboljšavaju zdravlje krvnih žila, što može smanjiti rizik od nastanka koronarnih srčanih bolesti.

Odličan su izvor vitamina C koji poboljšava zdravlje arterija i nadbubrežnih žlijezda, kojima je vitamin C neophodan za pravilan rad. Također C vitamin poboljšava elastičnost i otpornost kože, te samim time smanjuje bore i koža ostaje mladolika i zdrava.. Možda će vas iznenaditi činjenica da tek 8 jagoda sadrži više C vitamina od naranče.