Poljoprivredom sam opčinjena od malih nogu. Uživam u životu na selu te radu na zemlji, volim prirodu i životinje. Vlasnica sam Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Prpić, a uskoro ću diplomirati na Pravnom fakultetu te postati pravnica. Tokom cijelog studija od ispita i učenja se odmaram radeći na njivi.

Od malih nogu pišem pjesme te sam napisala tri dječja romana, koji su gledajući iz sadašnjeg stajališta samo odraz dječje mašte, ali sretna sam što postoje i što sam dokumentirala svoje misli iz tog doba. Pjesama imam jako puno, a jedna od najdražih mi je pjesma naziva „Ja“ jer odražava moj stil života, prirodu i mene.

Član sam Udruge karlovačkih proizvođača ekoloških proizvoda EKOP. Svi zajedno smo jedna velika obitelj, družimo se, međusobno si pomažemo, organiziramo fešte na svojim domaćinstvima i naravno, promičemo i educiramo ljude o važnosti elokoškog uzgoja hrane.

Dopredsjednik sam (i tajnik podružnice u Karlovačkoj županiji) Udruge Život koja se svim snagama bori za bolje uvjete poljoprivrednika, član sam upravnog odbora Udruge Lag Vallis Colapis te tajnik Udruge Četiri rijeke koja će osnovati proizvođačku organizaciju u sektoru mljekarstva.

Završila sam izobrazbu za voćara te za ekološki uzgoj, a ove godine mi je cilj završiti programe za ovčarstvo i povrćarstvo. U suradnji s Udrugom Korak sudjelovala sam u edukaciji žena na stručnom osposobljavanju za rad koje su se kroz program specijalizirale za voćare. U sklopu programa sam na svome imanju održala dva predavanja o uzgoju jagoda.

Aktivni sam darivatelj krvi, te sam završila i tečaj za vatrogasca.

Rado se odazovem pozivima da održim predavanja, te sam tako u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu održala predavanje o uzgoju batata, a u karlovačkoj Gimnaziji predavanje maturantima o životu na selu i radu u poljoprivredi. Surađujem i sa raznim udrugama gdje također održavam savjetovanja i predavanja te demonstriram postupke na svome imanju.

Trenutno sudjelujem u natjecanju u sklopu projekta izbora najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika pod medijskim pokroviteljstvom Jutarnjeg lista. Između 28 natjecatelja moj OPG i ideja o solarnom grijanju plastenika i proizvodnji sadnica u takvim uvjetima uz pomoć mikorize ušla je u uži krug odnosno među prvih 10 natjecatelja. Zahvaljujući tome osvojili smo put u Bruxelles gdje ćemo sudjelovati na 4. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika koji će se održati u Europskom parlamentu u listopadu 2017. godine. te i tamo imati priliku predstaviti svoje gospodarstvo.

Jedna od najdražih pjesama koja zauzima posebno mjesto u mome srcu…koja je osvojila grad Karlovac i s kojom sam sudjelovala na županijskom natjecanju.

JA

Ja osoba nisam koja je lancima vezana
Za obitelj i dom,
Na lice mi osmijeh mami sloboda
I svakog reda lom.

Ja nisam simbol ljubavi i mira,
Jer moje srce poput ptice poleti
kad osjeti da prva nota muzike zasvira.

Privlači me miris avanture,
Lutanje po svijetu bez plana
I spavanje do kasnojutarnje ure.

Ne brine me
Koliko za sobom ostavljam tuge,
Jer moje misli žude
Da upoznaju ceste krivudave, duge.

Ja sam osoba
Koja svoje snove nikome ne da,
Koja ima srce puno topline
I ne želi nekome da se zauvijek preda.

Volim osjećaj
da mi je srce lako poput pera,
Onaj pritisak kada me znatiželja
U daleki svijet tjera.

Meni ne treba pratnja
Na tome putu bez plana,
Jer sloboda je ono što želim osjećati
Svake sekunde i svakoga novog dana.

Ne želim imati sjenu
Da me prati iza uspravnih leđa,
Želim da samo povjetarac bude
Ugodan melem mojih znatiželjnih vjeđa.

Želim osjetiti čari
Svega što moju dušu zanima i dira,
Kako bih u starim danima slušala
Vedru pjesmu koju moje sjećanje
Po žicama uspomena svira…