Grah OPG-a Prpić nutritivno je bogata namirnica prvoklasne kvalitete. Uz iznimnu energetsku vrijednost sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline, lecitin, folnu kiselinu i važne minerale poput bakra, fosfora, željeza i mangana, te je odličan izvor bjelančevina koji obiluje vlaknima.

Ova mahunarka uzgojena je od starih sačuvanih domaćih sorti te je dio ekološke proizvodnje pri kojoj nije dopuštena uporaba mnogih sredstava koji se koriste u konvencionalnoj proizvodnji, što i sam proizvod čini neusporedivo kvalitetnijim. Grah trešnjevac i plavac su niski grah. Prilikom prihrane i zaštite bilja koristimo isključivo sredstva koja su na popisu Ministarstva poljoprivrede dozvoljenih u ekološkoj poljoprivredi, a najviše se temelje na algama, mrvljenom kamenju te mineralima. Kvalitetu ekološkog graha OPG-a Prpić prepoznao je i poznati trgovački lanac, kompanija DM, koja izuzetno brine o kvaliteti svojih dobavljača te prednost daje prirodnim i ekološko uzgojenim namirnicama. Uspostavljena je kvalitetna suradnja te sa zadovoljstvom možemo priopćiti da se naš grah može pronaći na policama DM trgovina.

Svoj grah uzgajamo na ekološki način u skladu sa prirodom. Svako zrno prođe kroz naše ruke, a grah se prirodno suši na suncu i ručno prebire.  Vjerujemo da je to tajna njegovog posebnog okusa. Ne treba ga dugo kuhati, brzo je skuhan čak i bez prethodnog namakanja. Njegovi proteini su dostojna zamjena za meso.Fin, hranjiv, raskošan izvor vrijednih sastojaka spreman za odlična variva, salate, priloge, pečen, dinstan…ukratko, moguće ga je pripremiti na sto ukusnih načina.