EKOLOŠKA POLJOPRIVREDA

Ekološka poljoprivreda i proizvodnja (često se koristi skraćenica „eko“) odnosno organska i biološka poljoprivreda je proizvodnja hrane pri kojoj se ne koriste umjetna gnojiva, kemikalije i pesticidi. Posebno bi još naglasili da u takvoj proizvodnji nema uporabe GMO-a.

Ekološka poljoprivreda koristi samo ekološki prihvatljive alternative za poticanje rasta i suzbijanje štetnika. Također, veliku pozornost pridajemo poštivanju prirodnog ciklusa dozrijevanja kultura, a svi su naši poljoprivredni proizvodi plodovi dugogodišnje tradicije.

Garantiramo Vam jedinstveni gastronomski užitak i doživljaj – svaki dan.

Posjedujemo „POTVRDNICU“ (hrvatski naziv za certifikat) te smo u ekološki upisnik pri Ministarstvu poljoprivrede upisani za sljedeće poljoprivredne proizvode:

BATAT

Ukusno, hranjivo i ljekovito povrće..

Batat je u Hrvatskoj još uvijek relativno nova vrsta povrća, pomalo je nepoznat, ali ga ipak otkriva sve više ljudi. Odlično uspijeva i u Pokupskoj dolini.

Čitaj više…


GRAH – PLAVAC (ZELENČEK I TREŠNJEVAC)

Njegovo veličanstvo grah, naš pažulj….

Nekada sirotinjska hrana, a danas uz suha rebarca, špek ili kobase, postaje omiljeno jelo i bogatih i siromašnih.

Čitaj više…


BUTTERNUT TIKVE

Zdrave, fine, neodoljive tikve!

Tikve su poznata i vrlo korištena namirnica u svim kuhinjama svijeta. Kod nas postaju sve popularnije jer se od njih mogu mogu raditi različite delicije.

Čitaj više…


JEČMENA KAŠA

Najdraža kaša..

Naša ječmena kaša proizvedena je od ekološkog ječma te čišćena na ekološkim mlinovima. Prepoznatljivog je okusa i brzo se priprema.

Čitaj više…

MALINE

Slatke, sočne i mirisne maline…

Bogat su izvor vitamina C te ih je iz tog razloga najbolje jesti svježe. Kuhanjem se uništava njihova aroma i sadržaj vitamina C.

Čitaj više…

OVCE I ŽITARICE ZA OVCE

Naše drage ovce..

Ovce i janjci pasu na pašnjacima iza naše kuće, većinu dana su na svježem zraku te uživaju na suncu ili uhladovini ispod velike jabuke.

Čitaj više…