Autor slike: Kristina Štedul Fabac/PIXELL

OPG Prpić je 2015. godine organizirao humanitarnu akciju za djevojčicu Saru, našu Karlovčanku kojoj je težak porod uskratio sve važne životne funkcije. Na taj način smo ujedinili Hrvatsku, ali i susjedne zemlje (na naše veliko iznenađenje i na našu zahvalnost) gdje su ljudi još jednom pokazali svoje veliko srce i omogućili Sari višegodišnje vježbanje sa stručnim timom, fizikalne vježbe koje su joj potrebne kod kuće, terapijsko jahanje, te tobi i komunikator pomoću kojega danas komunicira u osnovnoj školi i skuplja same petice.

Uvijek se odazovemo akcijama za donacije proizvoda kao što su na primjer javna okupljanja gdje se besplatno dijeli hrana. Od srca smo donirali nekoliko stotina kilograma batata Centru za rehabilitaciju osoba s intelektualnim teškoćama u Jaškovo, donirali smo lubenice u jedan župnički ured gdje su se poklanjale osobama koje se nalaze u teškoj financijskoj situaciji te smo dva puta sudjelovali u prikupljanju novčanih i prehrambenih sredstava za osobe kojima su u tom trenutku bile potrebite. Redovito, barem jednom godišnje poklanjamo odjeću Domu za nezbrinutu djecu Vladimir Nazor u Karlovcu. Rado se odazivamo akcijama sakupljanja sredstava Crvenog Križa poput akcije pomoći za Gunju nakon poplave.

Svakodnevno se povezujemo s našim kupcima te stvaramo nova poznanstva. Tako je recimo naš štand u Karlovcu posjetio stariji čovjek i molio za novčanu donaciju. Poklonili smo mu košaricu s jagodama, a sjaj u očima od njegove zahvalnosti nikada nećemo zaboraviti. Postali smo prijatelji te ga redovito pozovemo k sebi na štand i poklanjamo jagode koje toliko voli, ali si ih nažalost ne može sam priuštiti.